top of page

Een professionele, doch gerichte begeleiding op moeilijke momenten in je leven? Het kan! Soms zoek je professioneel advies, soms is het steun en soms is het begeleiding in een bepaalde fase van je leven. Een duw in de rug of iemand die jou begrijpt, zonder oordeel. Wie weet is het wel een andere manier om naar de dingen te kijken of om het los te kunnen laten?

 

‘The wound is where the light enters’ zegt Rumi. Klachten en symptomen zijn vaak een aanleiding om anders te kijken naar je leven of om je leven een andere wending te geven. Het diepe luisterende oor, zonder oordeel, samen met een ervaren advies kan soms al wonderen doen. Een soms zijn er diepe wonden die heling en verwerking nodig hebben. 

Na een intake kijken we wat het beste past bij jou of wat jij op dit moment het meeste nodig hebt. Sommige mensen willen rust inbouwen in hun leven, maar weten niet hoe. Sommige mensen willen uitzoeken wat de oorzaak is van hun innerlijke onrust of onvrede.  En sommigen willen dingen veranderen maar weten niet waar te beginnen. 

Via vele technieken is het mogelijk het roer van je leven terug over te nemen. 
Daar helpen wij jou graag bij.
 

Doelgroep

Jongeren, jongvolwassenen, volwassenen, gezinnen

 

Aanmeldingsklachten 

Kind-ouderproblemen, opvoeding, ADHD, depressie, psychosomatische klachten, ondersteuning bij kanker, angst, bindingsangst, hyperventilatie, gender, persoonlijke ontwikkeling, racisme, identiteitsproblemen, eigenwaarde, familiale problemen, verwerking van een relatiebreuk, keuzemoeilijkheden, emotionele problemen, burn-out

 

Consulttype

Gezinsbegeleiding en -therapie, groepstherapie, individuele therapie

Behandelingen

Systeemtherapie

Therapievorm waarbij men problemen aanpakt door de context waarbinnen het individu functioneert in rekening te nemen. Binnen deze context vinden allerlei interacties plaats. Deze kunnen volgens een bepaald patroon verlopen waardoor ze problemen creëren of beïnvloeden.

EMDR

'Eye Movement Desensitization and Reprocessing' is een traumatherapie. Het verandert de emotionele intensiteit van oude herinneringen door middel van oogbewegingen en andere methodes om het natuurlijk verwerkingssysteem te activeren.

Gezinstherapie

Een vorm van contextuele therapie waarbij het volledige gezin begeleid wordt door een therapeut. Er wordt gezocht naar patronen en posities die leven binnen het gezin en naar het effect dat deze hebben op het individu. Hierdoor ontstaan er nieuwe inzichten en visies op problemen, zichzelf en de anderen waardoor er op een andere manier met elkaar kan worden omgegaan. 

Psychotherapie

Een psychische begeleiding, meestal als gesprekstherapie, met als doel het behandelen van geestelijke of lichamelijke klachten en sociaal of emotionele moeilijkheden.

Door middel van een gesprek gaat de therapeut samen met de client op zoek naar inzichten, erkenning en oplossingen. 

Aanpak

Je kan contact opnemen voor een afspraak per telefoon, e-mail of via het contactformulier.

Op korte termijn zal er getracht worden een eerste afspraak in te plannen voor een verkennend gesprek. 

Het is mogelijk om op gesprek te komen in het Nederlands, Turks en Engels.

De therapie kan zowel doorgaan in de praktijk als via video call.

De psychotherapiepraktijk Neva wordt gedeeld met andere therapeuten.

Het is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Individuele therapie (60€) – ook mogelijk via video call

Terugbetalingsmogelijkheden zijn na te vragen bij de mutualiteit waarbij men is aangesloten.

Erkend psycholoog, inschrijvingsnummer psychologencommissie: 762111273

Erkend psycholoog bij CM

praktijk1_edited_edited.jpg
bottom of page